Wie is Jorthy Mokio, het Belgische toptalent dat naar Ajax verkast?

Wie is Jorthy Mokio, het Belgische toptalent dat naar Ajax verkast?

24 juni om 17:13
Laatste update: 24 juni om 17:13

Jorthy Mokio, geboren op 29 februari 2008 in Gent, België, is een veelbelovende voetballer die zijn carrière voortzet bij Ajax. Op zestienjarige leeftijd heeft hij al indruk gemaakt bij KAA Gent, waar hij zijn professionele debuut maakte. Wie is Mokio precies? VoetbalNieuws.nl schetst een portret.

Wie is Jorthy Mokio?

Mokio is een veelzijdige centrale verdediger met een sterk fysiek, snelheid en goede techniek. Zijn kalmte onder druk en vermogen om het spel te lezen maken hem een waardevolle aanwinst. Mokio begon zijn voetbalcarrière bij KFC Merelbeke voordat hij naar de jeugdacademie van KAA Gent verhuisde. In januari 2024, op vijftienjarige leeftijd, mocht hij mee op trainingskamp naar Spanje met eerste selectie van Gent. Op 29 maart 2024, precies een maand na zijn zestiende verjaardag, maakte hij zijn debuut in een play-offwedstrijd tegen Standard Luik, die met 5-1 werd gewonnen.

Jorthy Mokio maakt transfer naar Ajax

Op maandag 24 juni zette Mokio zijn handtekening onder een driejarig contract bij Ajax. Ondanks interesse van topclubs zoals Bayern München en FC Barcelona, koos Mokio voor de Amsterdammers. De club presenteert hem een ambitieus meerjarenplan, wat hem overtuigde. Het is de verwachting dat Mokio voor Jong Ajax zal gaan spelen en mee zal trainen met het eerste elftal onder hoofdtrainer Francesco Farioli.

Mokio heeft de medische keuring met succes doorstaan. Bij Ajax zal hij landgenoot Mika Godts ontmoeten, wat hem wellicht zal helpen zich snel aan te passen. Met zijn komst versterkt Ajax niet alleen hun jeugdteam, maar investeren ze ook in een veelbelovende speler voor de toekomst.