Dit zegt algemeen directeur dominique scholten over dramatische sfeeractie Twente

Directeur FC Twente reageert op drama sfeeractie: "Verschrikkelijke gebeurtenis"

22 juni om 22:00

Zaterdag tartte het noodlot de supporters van FC Twente. Aanhangers van de Tukkers wilden bij het eerste oefenduel van de club een sfeeractie op touw zetten. De zware stellage viel echter naar beneden op een groep supporters op de tribune. 

Aan ESPN laat algemeen directeur Dominique Scholten weten geschrokken te zijn na afloop van het incident. "Het is een verschrikkelijke gebeurtenis. Geen woorden voor." De directeur zat zelf op de tribune toen het noodlot toesloeg. "Ik zag het gebeuren. De eerste reactie was rennen, gaan helpen. Dat deden heel veel mensen."

Scholten is dankbaar voor alle mensen in het stadion, die snel reageerden, waaronder de spelers op het veld. "Het is bijzonder hoe iedereen te hulp schoot en hoe iedereen probeerde er zo goed mogelijk iets van te maken in een hele nare situatie. Ik zag echt iedereen die kant op rennen. Alle mensen die er waren. Dat was iets heel goeds om te zien. Ik hoop dat het heeft geleid tot minder schade bij slachtoffers. " 

De directeur is zichtbaar verslagen tijdens het interview, maar wil niets kwijt over het aantal slachtoffers. "Alle focus moet nu naar de slachtoffers en de direct betrokkenen. Daar gaat alle aandacht naar uit."