Dit zijn de scenario's voor Oranje: op deze plaatsen kan Nederland nog eindigen

Dit zijn de scenario's voor Oranje: op deze plaatsen kan Nederland nog eindigen
25 juni om 07:21
Laatste update: 25 juni om 07:10

Het Nederlands elftal heeft een sterke uitgangssituatie op weg naar de achtste finales. Momenteel staat Oranje eerste in de poule en VoetbalNieuws zet de scenario’s omtrent de eindklassering op een rij.

Wanneer wordt Oranje eerste?

De doelstelling is vrij simpel. Win je van Oostenrijk en behaal je minstens een gelijkwaardig resultaat als Frankrijk, dan eindig je eerste in de poule. Momenteel heeft het Nederlands elftal een doelpunt meer gescoord dan de Fransen. Hierdoor is Nederland nu koploper en bij een beter of gelijkwaardig resultaat dan Frankrijk, blijft Oranje boven de ploeg van Didier Deschamps. In dat geval zal Nederland gaan spelen tegen de nummer twee van poule F. Momenteel is dat Turkije, maar ook Portugal, Tsjechië en Georgië maken nog kans.

Wanneer wordt Nederland tweede of derde?

In de poule kunnen Oostenrijk en Frankrijk nog over Nederland heen. Beide moeten echter een beter resultaat boeken om dat dat doen. De kans dat Frankrijk wint van Polen is aannemelijk en bij een beter resultaat van hen tegen de Polen als dat van Oranje tegen Oostenrijk gaan zij over het Nederlands elftal heen. Bij een gelijkspel dinsdag is plaats twee zeker. Bij een verliespartij gaat Oostenrijk over Nederland heen en moeten we hopen op puntverlies van Franrijk om daar boven te blijven.