Engelse kranten leveren kritiek op spel Engeland

Zeer creatieve Engelse kritiek: columnist weigert letter te gebruiken in relaas

21 juni om 11:45

In navolging van Erik ten Hag leveren de Engelse kranten veel kritiek op het geleverde spel van The Three Lions. Er werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Denemarken en dat kwam Gareth Southgate duur te staan. Wat schrijven de Engelse kranten? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Na een nipte overwinning op Servië ging het voor Engeland mis tegen Denemarken. Aanvoerder Harry Kane schoot de 1-0 nog op het scorebord, maar voor rust poetsten de Denen de achterstand nog weg. Vooral het eentonige aanvallende spel van de The Three Lions levert de bondscoach veel kritiek op. Vanuit Engeland kwam er steun voor Ten Hag die zich al eerder uitsprak over de beslissingen van Southgate.

Op welke originele manier levert de Engelse pers kritiek?

'De mooiste aanklacht valt te noteren in The Guardian, de krant waarvan de verslaggever nu al de EK-titel voor originele journalistiek heeft veroverd', schrijft Voetbal International. 'Continu waren ze gedwongen om naar de as van het veld te spelen. De ploeg in het rood kon dat simpel verdedigen, veilig in de wetenschap dat hun tegenstanders ze op de flanken geen pijn zouden doen', schreef de columnist van de Engelse krant. Wie de Engelse taal beheerst weet dat de alinea niet lekker loopt.

Het bleek een bewuste actie van journalist Jonathan Liew. Hij had getracht zonder de letter a te schrijven, om zo op ludieke wijze de eentonigheid van Engeland aan te wijzen. 'Engeland speelt maar op zeventig procent van het veld, dat is alsof je probeert om een hele alinea zonder de 'a' te schrijven. Dat komt ervan als je jezelf willens en wetens beperkt in je opties.'