Vermoedelijke opstelling Oranje: never change a winning team, of toch aanpassing?

Vermoedelijke opstelling Nederland
21 juni om 07:00
Laatste update: 21 juni om 12:40

Ronald Koeman staat voor een lastige keuze richting het cruciale duel met Frankrijk. Hoewel iedereen binnen de Oranje-selectie fit is, moeten lastige knopen doorgehakt worden. Wat is de vermoedelijke opstelling van Nederland voor het duel met FrankrijkVoetbalNieuws.nl legt het je uit.

Het eerste groepsduel op het Europees Kampioenschap in Duitsland verliep voor Nederland niet vlekkeloos. Door een binnengekopte corner kwamen de Polen zelfs tegen de verwachting in op voorsprong. Via treffers van Cody Gakpo en Wout Weghorst werd die achterstand uiteindelijk van het scorebord gepoetst, maar simpel ging dat niet. Kort voor Oranje richting Leipzig trok was er wel nog goed nieuws voor Koeman. Tijdens de laatste training kon Brian Brobbey volledig meetrainen en dus is de voltallige selectie nu fit.

Vermoedelijke opstelling Nederland

Tegen Polen liet de Nederlandse defensie een goede indruk achter. Bart Verbruggen moest Oranje een paar keer op de been houden, maar de linie voor de 21-jarige stond als een huis. Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké kunnen dan ook wederom weer rekenen op een basisplaats. Vanaf de linkerkant was Aké zelfs nog betrokken bij één van de doelpunten. Bij het schot van Gakpo leverde de reserve-aanvoerder van Nederland de assist af.

Op het middenveld zullen ook geen veranderingen plaatsvinden. Jerdy Schouten, Tijani Reijnders en de veel bekritiseerde Joey Veerman houden dus hun basisplaats. Zijn vervanger, Georginio Wijnaldum, kon ook niet imponeren en daarom lijkt de kans groot dat de PSV'er zijn fout recht kan zetten. Reijnders zal wederom als meer aanvallende middenvelder spelen, terwijl Schouten en Veerman daarachter staan.

In de aanval kon Gakpo spreken van een sprankje geluk. De aanvaller speelde goed en trof door een aangeraakt schot doel. Zijn kompanen in de aanval Memphis Depay en Xavi Simons konden echter helemaal niet imponeren. Depay kreeg de bal niet tussen de palen, terwijl de kritiek rondom Simons wederom aanzwelde. Zijn slechte wedstrijd tegen Polen lijkt gevolgen te hebben. Met de aanvallende Theo Hernandez aan de linkerkant van Frankrijk kan Koeman zomaar is gaan kiezen voor zowel Denzel Dumfries als Jeremie Frimpong.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Veerman, Schouten, Reijnders; Frimpong, Memphis, Gakpo.

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
vrijdag 21 juni 2024
Stadion
Red Bull Arena
Aftrap
21:00
Scheidsrechter
Taylor