Vermoedelijke opstelling Duitsland: Nagelsmann wijzigt niets tegen Hongarije

Vermoedelijke opstelling Duitsland tegen Hongarije op het EK 2024
19 juni om 12:13
Laatste update: 19 juni om 12:14

Duitsland gaat de tweede EK-wedstrijd tegen Hongarije in met dezelfde elf spelers die tegen Schotland startten. Bondscoach Julian Nagelsmann bevestigde dat er geen wijzigingen zijn na de indrukwekkende 5-1 overwinning in de openingswedstrijd. VoetbalNieuws.nl neemt de opstelling van Die Mannschaft met je door!

Vermoedelijke opstelling Duitsland

Manuel Neuer behoudt zijn plek als doelman. De ervaren keeper van Bayern München had weinig te doen tegen Schotland, maar liet zien dat hij nog steeds een betrouwbare kracht is. De verdediging blijft ongewijzigd met Joshua Kimmich op rechts, Jonathan Tah en Antonio Rüdiger centraal, en Maximilian Mittelstädt op links. Kimmich was bijzonder opvallend met zijn aanvallende bijdragen en nauwkeurige passes. Tah en Rüdiger vormden een solide duo, terwijl Mittelstädt vooral aanvallend zijn stempel drukte.

Op het middenveld zijn Toni Kroos en İlkay Gündogan de vertrouwde schakels. Kroos domineerde tegen Schotland met zijn passes en controle over het spel. Gündogan is onvermoeibaar als aanvoerder. Robert Andrich voegt fysiek kracht toe aan het middenveld en zal cruciaal zijn tegen de fysieke Hongaren.

Voorin rekent Nagelsmann wederom op Kai Havertz en Jamal Musiala. Havertz scoorde tweemaal tegen de Schotten, waarvan één vanaf elf meter. Musiala was de ster van de wedstrijd met zijn dribbels en nauwkeurige passes. Florian Wirtz completeert de aanvalslinie, die tegen Hongarije wederom voor veel gevaar moet zorgen.

Vermoedelijke opstelling Duitsland: Neuer; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt; Andrich, Kroos; Musiala, Gündogan, Wirtz; Havertz.

Duitsland - Hongarije begint woensdagavond om 18.00 uur in de Mercedes-Benz Arena in Stuttgart. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.