Tadic door het stof na openlijke kritiek aan het adres van de bondscoach

Tadic door het stof na openlijke kritiek aan het adres van Servische bondscoach

19 juni om 10:55

Dusan Tadic heeft zijn excuses aangeboden na zijn kritische opmerkingen over de Servische bondscoach Dragan Stojkovic. De voormalig Ajacied moest tegen Engeland beginnen op de bank, wat hem niet beviel.

Het was verrassend dat Tadic, normaal de aanvoerder van Servië, op de bank zat tijdens het EK-duel tegen Engeland. De 35-jarige aanvaller zag zijn team na dertien minuten op achterstand komen en mocht pas na 61 minuten invallen.

Na de wedstrijd uitte Tadic zijn onvrede: "De coach wilde eerst verdedigen en dan het verschil maken. Hij dacht ook aan de wedstrijd tegen Slovenië. Met mij erbij hadden we meer problemen kunnen veroorzaken", zei hij tegen de NOS. De Servische media noteerden dat Tadic zichzelf als aanvoerder en beste speler zag en daarom vond dat hij moest starten.

De Servische voetbalbond gaf aan dat er een gesprek heeft plaatsgevonden in het Maximilian Hotel in Augsburg. "Er is gesproken over de verplichtingen en Dusan Tadic heeft zijn excuses aangeboden voor zijn uitspraken na de wedstrijd tegen Engeland", aldus de Servische bond.