Go Ahead Eagles in voorronde Conference League: speelde de club al eens Europees?

Speelde Go Ahead Eagles al eens Europees voetbal?
19 juni om 08:30

Go Ahead Eagles kende een fantastisch seizoen afgelopen seizoen. De club uit Deventer was in de play-offs te sterk voor FC Utrecht en mag zich opmaken voor Europees voetbal. Het zal niet de eerste keer zijn dat Go Ahead in Europees verband actief zal zijn. VoetbalNieuws.nl vertelt je er meer over.

Ondanks de degradatie kwam Go Ahead Eagles in het seizoen 2015/16 uit in de UEFA Europa League. De club plaatste zich hiervoor via het UEFA Fair Play-klassement. Vanwege een geplande verbouwing van het eigen stadion in Deventer, speelde Go Ahead Eagles de thuiswedstrijd in het onderkomen van FC Emmen.

Hoe verliep de Europese ontmoeting van Go Ahead Eagles?

De eerste wedstrijd vond plaats op 2 juli 2015 tegen het Hongaarse Ferencvaros. Voor ruim 6200 toeschouwers in Emmen behaalde Go Ahead Eagles een verdienstelijk 1-1 gelijkspel. Bart Vriends scoorde vlak voor rust het eerste Europese doelpunt ooit voor de club. De returnwedstrijd op 9 juli in Boedapest eindigde echter roemloos voor de Deventenaren. Go Ahead Eagles verloor met 4-1, waarbij Deniz Türüç in blessuretijd de eer redde met een doelpunt. De wedstrijd in de Groupama Arena werd zonder publiek gespeeld, omdat Ferencvaros door de UEFA was gestraft voor wangedrag van haar supporters.

Woensdagmiddag hoort Go Ahead tegen wie het het zal op moeten nemen. De loting begint om 14.00 uur en zal te zien zijn op Ziggo Sport.