Brobbey na blessure op goede weg terug: Oranje-spits traint weer met selectie

Geblesseerde Brobbey op goede weg terug: Oranje-spits traint weer met selectie

18 juni om 12:54
Laatste update: 18 juni om 12:58

Brian Brobbey traint weer mee met het Nederlands elftal. De spits, die afgelopen zondag tegen Polen wegens hamstringklachten niet inzetbaar was, is op de goede weg terug om in de aankomende EK-wedstrijden eventueel weer minuten te gaan maken.

Oranje bereidt zich momenteel voor op de tweede EK-wedstrijd. Komende vrijdag om 21.00 uur staat in Leipzig het treffen met Frankrijk op het programma. Brobbey trainde maandag nog apart van de groep en volgde een individueel programma, maar is ondertussen weer aangehaakt bij de selectie van bondscoach Ronald Koeman. Dinsdagochtend werkten de spelers een techniekprogramma af. De staf wisselt dat continu af met andere trainingsvormen.

Waar er bij Oranje dus goed blessurenieuws te melden is, is dat bij de tegenstander zeker niet het geval. Kylian Mbappé viel maandagavond tegen Oostenrijk uit met een gebroken neus, waardoor zijn meedoen zwaar wordt betwijfeld. Ook de Franse bondsvoorzitter Phillippe Diallo en bondscoach Didier Deschamps spraken daarover hun zorgen uit. Daarover lees je meer in dit artikel.