Vermoedelijke opstelling Engeland: luxeprobleem voor Southgate, twijfels in achterhoede

Vermoedelijke opstelling Engeland: luxeprobleem voor Southgate, twijfels in achter
16 juni om 08:46

Engeland neemt het zondagavond op tegen Servië. Bondscoach Gareth Southgate leeft met vertrouwen toe naar het toernooi en heeft menig wereldtopper tot zijn beschikking. VoetbalNieuws geeft je de verwachte elf namen.

Engeland is de topfavoriet voor het EK. Bij de bookmakers staan The Three Lions nog boven Frankrijk en dat is niet zonder rede. Met topspits Harry Kane en een luxeprobleem op het middenveld is het aan Southgate om de juiste keuzes te maken.

Wat is de verwachte opstelling van Engeland?

Dat Southgate ene luxeprobleem heeft, is wel duidelijk. In de Premier League schoot Cole Palmer er afgelopen seizoen 22 in, Ollie Watkins negentien en Dominic Solanke eveneens negentien. Waar de eerste twee op de bank zullen beginnen is laatstgenoemde niet eens geselecteerd. Dat heeft alles te maken met die andere topschutter, Harry Kane. De Bayern München-aanvaller zal in de punt beginnen.

Op het middenveld staan de namen van Declan Rice en Jude Bellingham vast. De Real Madrid-speler zal op 'tien' komen te spelen met Bukayo Saka en Phil Foden op de zijkanten. Naast Rice zal Southgate kiezen voor controlerende degelijkheid. Kobbie Mainoo blinkt al maanden uit bij Manchester United, maar zal plaats moeten maken voor Trent Alexander-Arnold.

Achterin ligt het zwaktebod van de Engelsen. Kyle Walker is een zekerheid, net als John Stones. Aan de linkerkant van de defensie staan de namen allesbehalve vast. Marc Guehi en Kieran Trippier lijken de logische namen, maar Southgate weet nog wel eens te verrassen.

Vermoedelijke opstelling Engeland: Pickford; Walker, Stones, Guehi, Trippier; Rice, Alexander-Arnold; Saka, Bellingham, Foden; Kane