Italië komt dramatische start te boven en boekt enorm belangrijke zege

Italië wint belangrijk groepsduel
15 juni om 22:55

Italië heeft zaterdagavond een hele belangrijke zege geboekt in de groepsfase van het EK. De Italianen kwamen een dramatische start te boven en wonnen uiteindelijk met 2-1 van Albanië.

Italië en Albanië vormen samen met Spanje en Kroatië de poule des doods en dus was het voor de Italianen zaak om geen misstap te maken tegen Albanië, dat geweldig begon aan het eerste groepsduel. Na 22 seconden profiteerde Nedim Bajrami van een dramatische ingooi van Federico Dimarco en zette zo razendsnel de 0-1 op het scorebord.

Na het snelste EK-doelpunt ooit, rechtte Italië razendsnel de rug. Alessandro Bastoni knikte al snel de gelijkmaker tegen de touwen en even later zorgde Nicolò Barella met een heerlijk schot alweer voor de 2-1. In de tweede helft van het EK-duel werd de neutrale toeschouwer niet verwend en kwamen beide ploegen lang niet tot uitgespeelde mogelijkheden. Totdat de Albanees Rey Manaj in de laatste minuut ineens opdook voor het Italiaanse goal en rakelings naast schoot. De Italianen konden opgelucht ademhalen en wonnen het duel uiteindelijk met 2-1.