Spanje begint uitstekend aan het EK en wint met speels gemak van Kroatië

Spanje wint met speels gemak van Kroatië
15 juni om 19:57

Spanje is geweldig begonnen aan het EK 2024. In de eerste groepswedstrijd tegen Kroatië werd er met goed voetbal overtuigend gewonnen. Na een wervelende eerste helft stond het al 3-0 en dat was tevens de einduitslag.

Met de Italianen en Albanezen meegerekend zitten Spanje en Kroatië in de befaamde Poule des Doods. Een goede start was dus voor beide landen meer dan welkom en de Spanjaarden kregen wat ze wilden. Álvaro Morata brak al vroeg door de Kroatische defensie en rondde oog-in-oog met Livakovic koelbloedig af: 1-0. Niet veel later kapte Fabián Ruiz twee man uit en schoot knap de tweede Spaanse treffer binnen.

Nog voor rust leek de beslissing te vallen. Dani Carvajal tikte op aangeven van Lamine Yamal de 3-0 binnen en dus was de ruststand riant. In het tweede bedrijf gebeurde er niet veel spectaculairs. De Kroaten kregen nog een strafschop, die werd gemist door Bruno Petković, die wel de rebound binnen wist te werken. Wegens te vroeg inlopen van een teamgenoot ging de treffer echter niet door en dus eindigde de wedstrijd in 3-0 voor Spanje.