Oostenrijkse bondscoach kiest meest onervaren beschikbare doelman tegen Oranje

Ralph Rangnick kiest tegen Oranje voor Patrick Pentz in de Oostenrijkse goal
14 juni om 16:44

Oostenrijk speelt maandag met Patrick Pentz tegen het Nederlands elftal. Dat is ergens opmerkelijk te noemen, omdat de toch al 27-jarige doelman nogal onervaren is gezien het aantal interlands dat hij achter zijn naam heeft staan.

Ralph Rangnick experimenteerde de afgelopen twee oefenduels met Pentz en Heinz Lindner op goal. In de laatste oefenwedstrijd tegen Zwitserland stond Lindner zelfs nog onder de lat, maar de keuze is volgens de bondscoach nu gevallen op Pentz. 

"We hoeven er geen geheim van te maken, Pentz zal in het doel staan", aldus Rangnick tijdens een persconferentie in Duitsland. "Hij heeft ritme en een goed seizoen gespeeld. Na het wegvallen van Alexander Schlager is hij voor mij de logische, nieuwe nummer één."

Pentz heeft in totaal zes interlands op zijn naam bij Oostenrijk. De 33-jarige Lindner, die voor het Belgische Union Sint-Gilles speelt, heeft al 37 keer onder de lat gestaan voor zijn land. De derde doelman in de selectie van de Oostenrijkers is Niklas Hedl van Rapid Wien.