Openhartige Nagelsmann maakt opstelling Duitsland voor openingswedstrijd al bekend

Openhartige Nagelsmann maakt opstelling Duitsland voor openingswedstrijd al bekend

13 juni om 23:30

Julian Nagelsmann heeft zijn volledige opstelling voor het team van Duitsland al prijsgegeven, een dag voordat het gastland de EK-openingswedstrijd tegen Schotland speelt. Dit doet de Duitse bondscoach naar eigen zeggen om zijn spelers 'psychologische zekerheid' te geven.

Normaal gesproken houden trainers hun kaarten graag tegen de borst in aanloop naar belangrijke wedstrijden, vooral op grote toernooien. Nagelsmann pakt het bij Duitsland echter anders aan: daags voor de eerste EK-wedstrijd tegen Schotland verklapte hij al zijn volledige basisopstelling. Die Mannschaft zal met dezelfde elf namen als in hun laatste oefenwedstrijd tegen Griekenland aantreden.

Dat betekent dat Manuel Neuer gewoon onder de lat staat, terwijl onder meer Joshua Kimmich en Maximilian Mittelstädt een plekje in de defensie krijgen. Op het middenveld valt het op dat er geen plaats is voor Thomas Müller. In plaats daarvan begint Ilkay Gündogan als aanvallende middenvelder. Spits Kai Havertz wordt geflankeerd door toptalenten Jamal Musiala en Florian Wirtz. De openingswedstrijd tegen Schotland gaat vrijdag om 21.00 uur van start.

Nagelsmann kijkt met veel vertrouwen uit naar het toernooi. "Ik zie het geloof in de ogen van mijn spelers," zei Nagelsmann op de persconferentie voorafgaand aan het openingsduel. "Ze zijn warm, ze zijn scherp, ze zijn hongerig. Ik heb ze nog steeds aan de lijn, maar morgen laat ik ze los." Dat het toernooi in eigen land gespeeld wordt, moet Duitsland als voordeel gaan zien volgens de trainer. 

"Ik wil dat we als land verenigd zijn en het nationale team naar voren stuwen. We moeten het thuisvoordeel dat we hebben op de een of andere manier benutten. Daarom moeten de fans luidruchtig zijn."

 De volledige opstelling van Duitsland: Neuer; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt; Andrich, Kroos, Gündogan; Musiala, Wirtz; Havertz.