'Groningen probeert elfvoudig Oranje-international te overtuigen van transfer'

'Groningen probeert elfvoudig Oranje-international te overtuigen van transfer'

13 juni om 13:56

FC Groningen hoopt zich komende zomer te versterken met Jeroen Zoet. Volgens De Telegraaf heeft De Trots van het Noorden zijn interesse in de doelman van het Italiaanse Spezia kenbaar gemaakt. De elfvoudig international van het Nederlands elftal is binnenkort transfervrij.

Zoet speelde in totaal vier seizoenen bij de Serie B-club, maar gaat er zijn contract niet verlengen. De 33-jarige doelman is geboren in Veendam en verruilde op vijftienjarige leeftijd te plaatselijke BV voor PSV, waar hij in totaal 260 officiële wedstrijden in het eerste keepte. Gedurende de zesenhalfjaar die hij in Eindhoven onder de lat stond, won Zoet drie landstitels en tweemaal de Johan Cruijff Schaal.

Naast belangstelling uit Groningen zouden ook clubs uit Duitsland en Italië op Zoets handtekening azen. Hoe hij zelf in de kwestie staat, is niet duidelijk. Groningen promoveerde afgelopen seizoen na een jaar afwezigheid naar de Eredivisie en hoopt zich op het hoogste niveau met een vrij jong elftal weer te kunnen laten gelden.