Oranje traint zonder Brobbey in Wolfsburg, ingevlogen Zirkzee sluit later aan

Oranje traint zonder Brobbey in Wolfsburg, ingevlogen Zirkzee sluit later aan
13 juni om 12:06
Laatste update: 13 juni om 12:09

Het Nederlands elftal is vanmiddag zonder Brian Brobbey begonnen aan de tweede groepstraining in het Duitse Wolfsburg. De Ajax-spits kampt met stijfheid aan zijn hamstring, wat woensdag al bekend werd.

Joshua Zirkzee werd woensdagavond opgeroepen en sluit zo snel mogelijk aan bij de selectie van bondscoach Ronald Koeman. De goalgetter van Bologna was dus net als Brobbey nog niet aanwezig op het veld. Hij is onderweg vanuit Amerika.

De schrik was woensdagmiddag even groot toen Brobbey er tijdens een partijspel plots bij ging zitten. Even daarvoor kwam hij hard in duel met Matthijs de Ligt, maar dat had er niets mee te maken, vertelde de verdediger. De KNVB besloot om voor de zekerheid een mri-scan te maken van zijn hamstring. Daaruit bleek dat er slechts sprake was van wat stijfheid. Koeman besloot om het zekere voor het onzekere te nemen en Zirkzee als 26e selectiespeler te laten invliegen. Naar verwachting sluit hij donderdagmiddag aan.

Oranje begint komende zondag aan het EK in Duitsland. Dan staat om 15.00 uur de eerste groepswedstrijd op het programma, in Hamburg tegen Polen.