Dit vindt De Ligt van zijn speeltijd bij Oranje en zo kijkt hij naar Frimpong

Matthijs de Ligt snapt dat hij niet beide oefenduels bij Oranje heeft gespeeld
13 juni om 11:22

Matthijs de Ligt kan goed begrijpen dat Ronald Koeman hem niet twee keer in de basis heeft gezet tijdens de oefenwedstrijden van Oranje tegen Canada en IJsland. De rechtspoot geniet daarnaast van Jeremie Frimpong.

Koeman koos ervoor om De Ligt alleen tegen Canada te laten spelen en niet tegen IJsland, toen Stefan de Vrij op zijn plek staat. Wie van de twee gaat starten tegen Polen is nu de vraag, maar de verdediger snapt waarom de bondscoach heeft gedaan wat hij deed.

"Daar hebben wij geen inspraak in gehad en dat is puur zijn beslissing, maar vinden we wel logisch", begint De Ligt in gesprek met De Telegraaf. Volgens hem moet iedereen ‘topfit’ zijn. "Een aantal internationals had al een iets langere tijd niet gespeeld. En het is zaak dat iedereen – dus ook een reserve – topfit is als hij er in Duitsland moet staan."

Wie De Ligt extra goed kent, is Frimpong. Buiten dat de twee teamgenoten zijn bij Oranje, blonk de verdediger van Bayer Leverkusen ook uit in de Bundesliga. "Mij verbaasde zijn goede spel niet", lachte De Ligt. "We spelen allebei in de Bundesliga en ook daar heeft Jeremie een uitstekende indruk achtergelaten, met het kampioenschap en de beker als bekroning."

'Wapens', is tegenwoordig het toverwoord bij Oranje. Dat weet ook De Ligt. "Die heeft hij en is misschien wel een van de meest onderschatte elementen in het topvoetbal. Je zag tegen Canada dat je daar het verschil mee kunt maken", besluit hij.