Dit zegt Maatsen over zijn Oranje-oproep en het abrupt afbreken van zijn vakantie

Maatsen vindt het niet erg dat hij zijn vakantie moet inwisselen het EK met Oranje
13 juni om 11:05

Ian Maatsen heeft er alles behalve spijt van dat hij zijn vakantie heeft ingeruild voor het EK met het Nederlands elftal. De linksback vertelde zojuist op de persconferentie hoe de situatie rondom hem is verlopen.

Nu Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners zijn afgehaakt, is Maatsen bij de selectie gehaald. De linksback van Borussia Dortmund was na de oefenstage bij Oranje al richting Griekenland vertrokken. Daar werd hij op social media al gespot op een luxe jacht, maar een dag later was hij al in Wolfsburg op het trainingskamp van Oranje.

"Ik kreeg ineens een belletje en toen moest ik zo snel mogelijk mijn spullen pakken en hier naartoe vliegen. Mijn ouders zijn meteen met mijn schoenen naar Duitsland gereden, echt top ouders heb ik", aldus Maatsen, die dus snel moest schakelen. Zijn vriendin kon het ook wel begrijpen. "Ze was op zich niet ontevreden. Ze zei: maak je niet druk om mij, we hadden al vijf dagen zon gepakt."

Voor Oranje uitkomen is volgens Maatsen 'een jongensdroom'. Het is volgens hem de terugreis waard. "Iedereen heeft me goed opgenomen in de groep en is blij voor me dat ik er ben", besluit hij.

Aanstaande zondag speelt Oranje tegen Polen. Of Maatsen en Matthijs de Ligt - die ook bij de persconferentie aanschoof - speeltijd krijgen, is afwachten.