Problemen bij Oranje-opponent: Franse basiskracht breekt training vroegtijdig af

Theo Hernández heeft de training van het Franse elftal vroegtijdig afgebroken
13 juni om 09:17
Laatste update: 13 juni om 12:17

Mogelijk een klap voor Frankrijk, de EK-opponent van Oranje. Basiskracht Theo Hernández heeft woensdag vroegtijdig een training af moeten breken, zo melden Franse media.

Hernández raakte in de oefenwedstrijd tegen Canada (0-0) geblesseerd aan de knie en werd in de rust naar de kant gehaald door bondscoach Didier Deschamps. De speler van AC Milan verscheen daarna gewoon weer op het trainingsveld, tot woensdag. Na vijftig minuten verliet Hernández het veld en zijn situatie wordt nu gemonitord. 

Of Hernández in actie zal komen, is dus de vraag. Die zal Denzel Dumfries zich ook stellen. De rechtsback van Oranje heeft het in het verleden nog al eens aan stok gehad met de Fransman, tijdens de Milanese derby’s tussen AC Milan en Internazionale. Op vrijdag 21 juni staan de twee landen op het EK tegenover elkaar.

Dat Hernández aan de knie geblesseerd is geraakt, is mogelijk een familiekwaal. Broer Lucas Hernández moest het toernooi laten schieten wegens een knieblessure van zeer ernstige aard. Bij de Fransen zijn Aurélien Tchouaméni en Adrien Rabiot nog twee andere zorgenkindjes. Aan de kant van Oranje speelt er rondom Brian Brobbey het nodige medische.