Thiago Motta tekent bij Juventus

Juventus heeft opvolger Allegri binnen: Motta tekent meerjarig contract

12 juni om 19:15

Thiago Motta is door Juventus gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van De Oude Dame. De 41-jarige Italiaan tekent een contract van drie jaar in Turijn. Motta maakt de overstap van Serie A-concurrent Bologna.

Het zal er al lang tijd aan te komen, maar Motta is door Juventus eindelijk aangekondigd als opvolger van Massimiliano Allegri. Tijdens de bekeroverwinning van De Oude Dame tegen Atalanta Bergamo flipte de trainer van Juventus en dat kwam hem niet alleen op een rode kaart, maar ook zijn ontslag te staan. Tot aan het einde van het seizoen nam Paolo Montero vervolgens het stokje over.

Motta tekent in Turijn een contract van drie jaar tot medio 2027. Hij trekt daarmee de deur van Bologna achter zich dicht. Met de Rossoblu maakte hij dit seizoen indruk door als vijfde in de competitie te eindigen. Bologna zal daardoor ook volgend seizoen actief zijn in de Champions League. Eerder was hij ook al werkzaam in de jeugdopleiding van PSG en bij Genoa en Spezia.

Wat zijn aanstellen voor Teun Koopmeiners of Joshua Zirkzee gaat betekenen is nog onduidelijk. Laatstgenoemde was afgelopen seizoen al de spits van Motta. In 34 Serie A-wedstrijden scoorde hij elf keer. Samen met AC Milan zou De Oude Dame een kandidaat zijn voor zijn handtekening. Ook Koopmeiners staat al langere tijd in de belangstelling van Juventus.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!