Blessure Oranje-spits valt gelukkig mee: 'slechts last van stijfheid'

Blessure Brian Brobbey valt mee
12 juni om 18:40

De blessure van Brian Brobbey lijkt mee te vallen. De Ajax-spits kampt slechts met een stijve hamstring. Eerder op de dag verliet Brobbey de training met een blessure, waarna de KNVB besloot een test te doen.

'Brobbey lijkt opgelucht adem te kunnen halen', aldus De Telegraaf. 'Op de mri-scan die woensdagmiddag van zijn hamstring is gemaakt, is niets ernstigs te zien, melden bronnen rondom het Nederlands elftal. Er lijkt zoals gedacht slechts sprake van een verstijving. De KNVB besloot voor de zekerheid een mri-scan te laten maken, nadat de spits van Oranje voelde dat zijn hamstring stijf werd.'

Daarmee komt er voor bondscoach Ronald Koeman toch iets van goed blessurenieuws. Eerder verloor Nederland al Marten de Roon, Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners aan blessures. Ook Quinten Timber, die mogelijk de vervanger had moeten worden van De Jong, is nog altijd geblesseerd. Brobbey liep de blessure mogelijk op na een duel met Matthijs de Ligt.

Of de verstijfde hamstring van de spits ook roet in het eten zal gooien voor het duel met Polen is niet bekend. Nederland opent op zondag het Europees Kampioenschap. In het Volksparkstadion in Hamburg zal er om 15.00 afgetrapt worden.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!