Brian Priske en Feyenoord op grote lijnen akkoord over contract

'Feyenoord betaalt toch een hogere transfersom voor Deense coach Brian Priske'

10 juni om 09:01

Feyenoord heeft grootse plannen met Brian Priske als nieuwe coach. De club betaalt ongeveer twee miljoen euro om Priske over te nemen van Sparta Praag, aldus De Telegraaf.

Algemeen directeur Dennis te Kloese heeft bewust de tijd genomen om de juiste opvolger voor Arne Slot te vinden. Sparta Praag-directeur Tomas Rosicky probeerde een zo hoog mogelijke afkoopsom te bedingen, maar Te Kloese liet zich niet onder druk zetten. Nu is alles rond en Priske wordt binnen enkele dagen gepresenteerd in De Kuip. De invulling van zijn staf wordt nog besproken, waarbij de club een mix van eigen cultuur en nieuwe invloeden wil behouden.

Priske is onder de indruk van de faciliteiten op trainingscomplex 1908. Hij heeft al veel videomateriaal van de club bestudeerd en is bekend met de successen en de sfeer in De Kuip. De Deense coach werkt op de achtergrond al aan de samenstelling van de selectie, aangezien belangrijke spelers mogelijk vertrekken.

Oud-international Sören Lerby is positief over Deense trainers. Hij benadrukt hun sterke 'people management' en moderne trainingsmethodes. Priske spreekt vloeiend Nederlands, wat volgens Lerby een groot voordeel is. Net als zijn voorganger Slot zal Priske echter afhankelijk zijn van het beschikbare spelersmateriaal.

Feyenoord wil geen volledige invasie van Deense stafleden en hecht waarde aan het behouden van de eigen clubcultuur, zoals vertegenwoordigd door assistent John de Wolf. Priske is al op zoek naar een woning in Rotterdam en bereidt zich voor op zijn nieuwe rol bij de club.