Voor EK afgevallen Maddison plaatst vraagtekens bij beslissing Engeland-bondscoach

James Maddison is het niet helemaal eens met de beslissing van Gareth Southgate
6 juni om 15:00

James Maddison is zwaar teleurgesteld in de beslissing van Gareth Southgate om hem niet mee te nemen naar het EK. De aanvallende middenvelder van Engeland stelt niet in zijn allerbeste vorm te zijn, maar had stiekem op meer krediet gehoopt vanwege zijn prestaties in de EK-kwalificatie.

Donderdagmiddag werd bekend dat Maddison één van de spelers van Engeland is die de definitieve selectie niet heeft gehaald. De aanvallende middenvelder moest samen met Curtis Jones (Liverpool) het schip bestaande uit 33 Engelse matrozen verlaten. Daar is hij kapot van.

'Devastated is niet het alomvattende woord. Ik heb goed en hard getraind en als ik eerlijk met mezelf ben zit ik nog niet op het niveau waarop ik Gareth (Southgate, red.) een keuze had willen laten maken', begint Maddison vrij begrip vol op social media, waarna hij zijn toch zijn gram haalt. 'Toch dacht ik dat er wel plek voor me zou zijn in een selectie van 26 man. Als je kijkt naar wat voor andere kwaliteiten ik heb gebracht tijdens de kwalificatiecampagne. Maar ik respecteer het', besluit de middenvelder, die de overige ploeggenoten alle succes van de wereld wenst.

Hetgeen wat Maddison aanhaalt, gaat in ieder geval niet over zijn rendement. De Engelsman gaf geen assists of maakte geen goals tijdens de kwalificatiereeks. De concurrentie is ook groot in Engeland, met Cole Palmer, Jude Bellingham, Phil Foden en Eberechi Eze die allemaal op zijn positie kunnen spelen.