Wie is Julián Carranza, de nieuwe spits van Feyenoord en opvolger van Gimenez?

Wie is Julián Simón Carranza, de centrumspits waar Feyenoord interesse in heeft?
30 juni om 16:05
Laatste update: 27 juni om 20:18

Feyenoord heeft Julián Simón Carranza binnen. De centrumspits was al in Rotterdam gearriveerd, maar is nu ook officieel aangekondigd. Wie is Carranza? VoetbalNieuws.nl vertelt je meer over deze nieuwe doelpuntenmaker.

Wie is Julián Carranza?

Julián Simón Carranza is geboren op 22 mei 2000 in Oncativo, Argentinië. De lange aanvaller werkte zich op tot een belangrijke speler in zijn teams. Dit seizoen heeft hij in elf wedstrijden zes keer gescoord voor Philadelphia Union.

Begintijd van Carranza

Carranza begon zijn professionele carrière in de jeugdopleiding van Banfield, waar hij al snel indruk maakte. Zijn debuut in het eerste elftal kwam op 24 november 2017, tijdens een thuiswedstrijd tegen Defensa y Justicia, waarin hij tien minuten na rust inviel. Niet lang daarna, op 9 december 2017, scoorde Carranza zijn eerste doelpunten voor Banfield in een wedstrijd tegen Argentinos Juniors, waarin hij twee keer het net vond ondanks een 2–3 nederlaag.

In de zomer van 2019 maakte Carranza de overstap naar de Amerikaanse club Inter Miami voor een bedrag van ongeveer vijfenhalf miljoen euro. Inter Miami besloot hem echter nog een half seizoen te verhuren aan Banfield, zodat hij zijn ontwikkeling daar kon voortzetten. Na twee seizoenen bij Inter Miami, waarin hij zich steeds meer liet gelden, werd Carranza in januari 2022 verhuurd aan Philadelphia Union, met een optie tot koop voor de Amerikaanse club. Deze optie werd in de zomer van 2022 gelicht, waardoor Carranza definitief speler van Philadelphia Union werd.

Prestaties bij Philadelphia Union

Bij Philadelphia Union heeft Carranza zich snel aangepast en zijn stempel gedrukt op het team. Met 43 doelpunten in 94 wedstrijden heeft hij bewezen een cruciale speler te zijn voor de club. Zijn vermogen om te scoren en zijn fysieke aanwezigheid op het veld maken hem een constante dreiging voor tegenstanders.

Wat voor speler is Carranza?

Carranza's snelle aanpassing aan verschillende speelstijlen en competities is opmerkelijk. Zijn dubbele nationaliteit geeft hem de mogelijkheid om zowel voor Argentinië als Italië te spelen, mocht die kans zich voordoen. Zijn lengte en fysieke kracht, gecombineerd met een scherpe afwerking, maken hem een complete spits die zowel met het hoofd als met beide voeten gevaarlijk kan zijn.

Met zijn huidige vorm en de consistentie die hij laat zien bij Philadelphia Union, is Carranza een speler om in de gaten te houden. Zijn ontwikkeling en prestaties suggereren dat hij in de toekomst nog grotere hoogtes kan bereiken. Bij Feyenoord zal hij de concurrentiestrijd aangaan met Santiago Gimenez en Ayase Ueda. In Rotterdam heerste langere tijd de wens om over drie spitsen te beschikken. Feyenoord betaalt naar verluidt een 'lichte transfersom' voor Carranza, op wie door Philadelphia een aanzienlijk doorverkooppercentage is bedongen.