Nieuws

PSV bevestigt zware blessure: deze kwetsuur heeft Dest opgelopen

PSV bevestigt zware blessure: deze kwetsuur heeft Dest opgelopen

21 april - 15:50 Laatste update: 15:50

Sergiño Dest zal lange tijd vanaf de kant moeten toekijken. PSV heeft de blessure van de verdediger officieel bevestigt op de clubkanalen. Welke blessure heeft de Amerikaan opgelopen? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Het seizoen zit erop voor Dest. Eerder vandaag traden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International naar buiten met het nieuws dat de Amerikaan een zware blessure had opgelopen. Daarmee zal hij de resterende wedstrijden van PSV missen. Het was al duidelijk dat het duel met SC Heerenveen te vroeg kwam, maar ook de duels tegen Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk moet hij aan zich voorbij laten gaan. Voor het kampioensduel moet Peter Bosz dus op zoek naar een nieuwe linksachter.

Welke blessure heeft Dest en waar liep hij die op?

'Sergiño Dest liep zaterdag tijdens de training een ernstige knieblessure op', schrijft PSV op de clubwebsite. 'Hoe lang de buitenspeler aan de kant zal staan, wordt nog onderzocht. Dat het een langere periode zal zijn, staat vrijwel zeker.' Daarmee komt er een einde aan een goed seizoen van Dest. Hij speelde 37 officiële duels voor de Eindhovenaren. Daarin maakte hij twee doelpunten en gaf hij zeven assists.