Nieuws

Statistieken van de Klassieker:  Ajax lijdt grootste nederlaag ooit in Eredivisie

Statistieken van de Klassieker: Ajax lijdt grootste nederlaag ooit in Eredivisie

7 april - 21:55

Zondagmiddag speelden Ajax en Feyenoord voor de 203e keer de Klassieker. Feyenoord ging met gemak langs Ajax en wist met maar liefst 6-0 te winnen. Daarmee bezorgden de Rotterdammers Ajax zijn grootste nederlaag ooit in de Eredivisie, maar er waren meer mooie statistieken in de wedstrijd. 

De 6-0 nederlaag is voor Ajax de grootste nederlaag ooit in de Eredivisie. De club uit Amsterdam speelde sinds 1956, het begin van de Eredivisie, al 2282 wedstrijden in de competitie. 

Wat is de grootste nederlaag ooit van Ajax? 

De 6-0 nederlaag is niet het grootste verlies ooit van Ajax. Dat was namelijk op 16 maart 1913, toen het Dordrechtse DFC met 1-0 won van Ajax in de Eerste Klasse West I. In Europa was de grootste nederlaag voor Ajax een 1-6 tegen Napoli. De club uit Italië won in oktober 2022 met gemak van de Amsterdammers. 

De nederlaag zondag tegen Feyenoord is voor Ajax de grootste nederlaag in alle competities sinds een 0-6 verlies tegen Limburgia in de kampioenscompetitie op 24 juni 1950.

Wat was er bijzonder aan de Klassieker zondag? 

De Klassieker zondag was een wedstrijd met mooie statistieken voor Feyenoord. Zo was het de eerste keer sinds het seizoen 2005/2006 dat Feyenoord twee keer in één seizoen wist te winnen van Ajax. Daarnaast was het de vierde keer dat de Rotterdammers minstens zes keer scoorden in een Klassieker. De laatste keer dat dit gebeurde was op 11 november 1956. Tot slot was het de eerste keer dat Feyenoord het doel schoonhield in beide Klassiekers in één seizoen. Het gebeurde niet eerder dat Ajax in alle Klassiekers in één seizoen geen enkele keer het net wist te vinden.