Nieuws

Dit is hoe Jesper Uneken reageert na zijn droomdebuut voor PSV tegen AZ

Dit is hoe Jesper Uneken reageert na zijn droomdebuut voor PSV tegen AZ

6 april - 21:40
1

Jesper Uneken heeft bij ESPN gereageerd op zijn droomdebuut. De spits uit de jeugdopleiding van PSV kwam twee minuten voor tijd binnen de lijnen als vervanger van Luuk de Jong. De jongeling had slechts enkele minuten nodig om zijn debuut op te luisteren met een treffer. 

Na afloop spreekt de glimlach van Uneken boekdelen. De spits reageert op de vraag of hij moest speechen in de kleedkamer: "Ja die heeft plaatsgevonden." Wat hij allemaal gezegd heeft tijdens deze speech kan de debutant niet reproduceren. "Dat is zo’n adrenalinemoment dat ik het niet bewust heb meegemaakt.  Ik ben heel blij om in dit fantastische team mijn debuut te maken." Voor zijn treffer heeft Uneken vooral veel lof voor het voorwerk van Sergiño Dest. "Goede actie van Sergiño dan komt die bal pefect voor en dan schiet je hem goed binnen, echt een heel mooi moment."

De vader van Jesper Uneken is geen onbekende in de voetbalwereld. Peter Uneken is namelijk assistent-trainer bij FC Twente en heeft genoten van het debuut van zijn zoon. Bij ESPN krijgt Jesper beelden te zien van de reactie van zijn vader op zijn doelpunt. "Die gunt het mij ook heel erg. Die glimlach is echt heel mooi. Ik had hem al gesproken en hij dacht dat hij het net zou missen." Over felicitaties heeft de jonge doelpuntenmaker niet te klagen. "Ik denk dat mijn telefoon redelijk ontploft, ja."