Nieuws

Nagelsmann zet 'leistungsprinzip' door: dit is de oefenselectie van Duitsland

Nagelsmann zet 'leistungsprinzip' door: dit is de oefenselectie van Duitsland

14 maart - 14:10 Laatste update: 14:14

Bondscoach Julian Nagelsmann heeft de definitieve selectie bekendgemaakt voor de nationale ploeg van Duitsland voor de oefeninterlands met Frankrijk en Nederland. De bondscoach werkt met het zogeheten 'leistungsprinzip' en daarom ontbreken enkele grote namen in de selectie. 

Dit is de definitieve selectie van Duitsland

Duitsland speelt onder meer een oefenduel met Nederland en daarom is het niet onbelangrijk dat we weten welke spelers actief zullen zijn in dat duel. Bij de doelmannen verandert er weinig: Oliver Baumann, Bernd Leno, Manuel Neuer en Marc-André ter Stegen. Diant Ramaj van Ajax heeft de selectie niet gehaald.

In de verdediging is de grote afwezige Mats Hummels. Nagelsmann zou niet onder de indruk zijn van de mandekker en daarom is de 78-voudig international er niet bij. Op het middenveld is Aleksandar Pavlovic een aardige verrassing. De negentienjarige centrale verdediger laat zich steeds meer zien bij Bayern München en heeft de schifting daarom overleefd. Ook Robin Koch van Eintracht Frankfurt is aanwezig. 

Een andere grote naam die terugkeert is die van Toni Kroos. De middenvelder verliet in 2021 de nationale ploeg van Duitsland, maar werd eind februari al opgenomen in de voorlopige selectie. Nagelsmann wil de middenvelder van Real Madrid er graag bij hebben en Kroos is dan ook een van de opgeschreven namen.

In de voorhoede is de immer onderschatte Thomas Müller wel van de partij. Ook Kai Havertz van Arsenal mag zich melden én Niclas Fullkrüg, die woensdag nog tegenover PSV stond met Borussia Dortmund.