Nieuws

Deze scheidsrechter heeft zondag de leiding over de topper tussen PSV en FC Twente

Deze scheidsrechter heeft zondag de leiding over de topper tussen PSV en FC Twente

11 maart - 19:11

Joey Kooij heeft zondagavond de leiding over de Eredivisie-topper tussen PSV en FC Twente. Dat heeft de KNVB zojuist officieel bekendgemaakt. De Eindhovenaren proberen in de jacht op de landstitel hun ongeslagen status te behouden.

Welke scheidsrechter fluit PSV - FC Twente?

FC Twente strijdt daarentegen nog om de derde plek, die recht geeft op een ticket voor de voorrondes van de Champions League. De aftrap van de wedstrijd is om 20.00 uur, onder leiding van Kooij dus. De grensrechters zijn Joost van Zuil en Roy de Nas, met Ingmar Oostrom als vierde official.

Dennis Higler fungeert in Zeist als de dienstdoende VAR, bijgestaan door Rens Blueumink. Kooij floot dit seizoen tweemaal eerder een wedstrijd van zowel PSV als FC Twente. Ook werd hij door de UEFA aangewezen voor een aantal Europese wedstrijden, waaronder LOSC Lille – NK Olimpija en Fiorentina – KRC Genk in de Conference League.

VoetbalNieuws.nl zal zondagavond live verslag doen van PSV – FC Twente. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online. PSV neemt het woensdag eerst nog in de achtste finales van de Champions League op tegen Borussia Dortmund.