Nieuws

Kwartfinales Europa League: dit zijn de favorieten om het toernooi te winnen

Kwartfinales Europa League: dit zijn de favorieten om het toernooi te winnen

11 april - 08:25 Laatste update: 08:25

Donderdagavond gaat de Europa League verder met de kwartfinales. Er staan een aantal topwedstrijden op het programma tussen grote clubs. Deze ploegen zijn volgens VoetbalNieuws.nl favoriet voor het winnen van de Europa League

Liverpool

Liverpool is de grote favoriet voor de Europa League-zege. De Engelsen hebben in 2024 alleen verloren van Arsenal en Manchester United en staan daarmee op de tweede plaats in de Premier League. Daar zijn The Reds verwikkeld in een hevige titelstrijd met Manchester City en Arsenal. Met spelers als Virgil van Dijk, Mohamed Salah en Luís Diaz zou de ploeg van Jürgen Klopp ook niet misstaan in de Champions League, waardoor het winnen van de Europa League zeker een realistisch doel moet zijn. Daarvoor zal Liverpool in de kwartfinales moeten afrekenen met Atalanta. De laatste ontmoeting tussen beide won Atalanta knap op Anfield.

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen is dit seizoen nog altijd ongeslagen. De ploeg van Xabi Alonso staat in de Bundesliga een straatlengte voor op Bayern München en kan komend weekend kampioen van Duitsland worden. Ook wist Die Werkself in de groepsfase van de Europa League alle wedstrijden te winnen. Met name Florian Wirtz, Alejandro Grimaldo en Jeremie Frimpong zijn belangrijke spelers aan de kant van de Duitsers, die zeker kans maken om er met de winst in de Europa League vandoor te gaan. Underdog West Ham United komt eerst op bezoek in de Bayer Arena, waarna een trip naar London wacht voor de terugwedstrijd. Zijn The Hammers wel opgewassen tegen het geweld van de ploeg van Alonso?

AC Milan

AC Milan begon het seizoen in de Champions League, maar het werd derde in een poule met PSG, Borussia Dortmund en Newcastle United. In de Serie A staan de Milanezen momenteel tweede, maar bedraagt de achterstand op koploper en stadsgenoot Inter maar liefst veertien punten. Toch zijn I Rossoneri een van de favorieten voor de zege in de Europa League. Met spelers als Theo Hernandez, Rafael Leão en Olivier Giroud in het elftal is dat ook niet vreemd. Ook de Nederlandse Tijjani Reijnders doet het in Milaan naar behoren. In de kwartfinale treft de ploeg van Stefano Pioli ook geen onbekende, want AS Roma komt op bezoek. In de competitie wist AC Milan twee keer te winnen wat veel goeds beloofd. 

Underdogs

De kans is altijd aanwezig dat geen van de bovengenoemde ploegen het toernooi wint. Andere kanshebbers zijn ploegen als AS Roma, Benfica en West Ham United. Dat zijn ploegen die normaal gesproken niet zullen winnen van de bovengenoemde teams, maar met een beetje geluk erg ver in de Europa League kunnen komen.