Nieuws

Dribbels, goals en assists: zo presteert Simons in eerste Champions League-seizoen

Dribbels, goals en assists: zo presteert Simons in eerste Champions League-seizoen

6 maart - 08:24

Xavi Simons is bezig aan zijn eerste seizoen in de Champions League. De Oranje-international speelt woensdagavond mogelijk zijn laatste duel voor RB Leipzig in het miljardenbal. Hoe vergaat het Simons eigenlijk? VoetabalNieuws.nl zet wat statistieken voor je op een rij.

Aanvallende statistieken

Simons staat onder meer bekend om zijn rushes over het veld. Als we kijken naar zijn dribbels, dan staat hij momenteel op een gedeeld 23e plaats in de Champions League. Liefst 21 keer zette hij een dribbel in, waarmee hij een directe tegenstander op zocht.

Qua rendement doet Simons het ook aardig. Twee gaf de Oranje-international een assist, tegen respectievelijk Rode Ster Belgrado en Manchester City. De Servische club lag Simons erg goed, aangezien hij ook twee keer tot scoren kwam tegen die club. Eén van die treffers was wonderschoon tijdens de thuiswedstrijd van Leipzig tegen Rode Ster.

Passing

Vanzelfsprekend komt Simons als aanvaller in zijn totaliteit wat minder aan de bal dan verdedigers en middenvelders, maar toch passte hij aardig wat. Simons verstuurde 248 passes, waarvan er 196 aankwamen. Dat betekent een pass nauwkeurigheid van 78.86 procent. Het aantal key passes dat Simons verstuurde ligt op 15.