Breaking news

'Schade valt mee: Feyenoord kan opgelucht ademhalen na ziekenhuisbezoek Stengs'

'Schade valt mee: Feyenoord kan opgelucht ademhalen na ziekenhuisbezoek Stengs'

2 maart - 07:34 Laatste update: 07:42

De blessure van Calvin Stengs lijkt mee te vallen, zo weet De Telegraaf zaterdagochtend naar buiten te brengen. Ondanks de hevige pijn die de aanvaller overhield na de aanslag van FC Groningen-verdediger Marvin Peersman heeft hij geen erge schade aan zijn knie overgehouden.

Afgelopen donderdag moest Stengs in tranen per brancard van het veld in De Kuip worden gedragen. De schrik zat er goed in bij Feyenoord en vele andere voetbalfanaten, dat de aanvaller wederom een zware blessure had opgelopen. Volgens de ochtendkrant valt de schade bij Stengs gelukkig mee. 'Uitgebreide scans zouden nu hebben aangetoond dat de schade tot opluchting van de speler zelf alleszins meevalt', zo klinkt.

In augustus van 2017 sloeg het noodlot al eens toe bij Stengs, die als speler van AZ zijn kruisband afscheurde. Ruim 430 dagen stond de jonge aanvaller buitenspel. De schrik was groot dat 25-jarige Stengs nu weer langdurig zou moeten toekijken. Vrijdagmiddag was er nog weinig bekend over de kwetsuur van Stengs, zo gaf Arne Slot aan tijdens een persmoment. Voor Feyenoord staat er zondagmiddag een bezoek aan de ongeslagen koploper PSV op het programma, waarin het nog zonder Stengs in actie moet gaan komen.

Dit seizoen kwam Stengs in 34 wedstrijden voor Feyenoord al tot veertien assists en zeven doelpunten.