Manchester City loopt averij op: Chelsea pakt een punt na spektakelstuk

17 februari - 20:22

Manchester City en Chelsea hebben zaterdagavond met 1-1 gelijk gespeeld. Lang leken de bezoekers er met de overwinning vandoor te gaan, maar de ploeg van Pep Guardiola wist een punt uit het vuur te slepen.

Beide ploegen begonnen tam aan de wedstrijd. City had veelal de bal en Chelsea loerde op de counter. Dat gebeurde enkele keren waardoor de bezoekers enkele kansen kregen op de voorsprong. Nadat die veertig minuten uitbleef was het uiteindelijk Raheem Sterling die na een counter de 0-1 tegen de touwen schoot. De frustratie bij City was groot aangezien zij ook al enkele kansen kregen op de voorsprong.

Na rust was het City dat nadrukkelijk op zoek ging, maar een doelpunt bleef lang uit. Erling Haaland kreeg wellicht de grootste kans, maar zelfs de Noor wist het net niet te vinden. City zou echter City niet zijn als het niet wist te scoren en ook nu vonden ze uiteindelijk het net. Vlak na de tachtigste minuut was het Rodri die de 1-1 binnen schoot. Kansen kwamen er nog voor beide ploegen, maar doelpunten vielen er niet meer. Voor City dus een dreun in de titelstrijd.