Nieuws

Egan-Riley mikt op Madueke-route: dit verwacht de verdediger van zijn tijd bij PSV

Egan-Riley mikt op Madueke-route: dit verwacht de verdediger van zijn tijd bij PSV

10 februari - 16:51

CJ Egan-Riley was de winterversterking van PSV in de januari-maand. De Eindhovenaren hoopten in de zomer al op zijn komst en nu de Engelsman binnen is kan de focus vol op zijn ontwikkeling. Zelf kijkt de verdediger daar naar uit en VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

Egan-Riley doorliep de jeugdopleiding van Manchester City en streek twee jaar geleden neer bij Burnley FC. Een echte doorbraak in de Premier League kwam er niet waardoor PSV hoopte toe te slaan. Uiteindelijk gebeurde dat dus afgelopen winter.

Hoe ziet Egan-Riley zijn toekomst bij PSV?

Egan-Riley sluit eerst aan bij Jong PSV, maar mikt voor komend seizoen op het eerste elftal. Zelf dacht de speler afgelopen zomer al een transfer naar Eindhoven te maken. "Het was bizar", vertelt de verdediger tegenover het Eindhovens Dagblad. "Het liefst wil ik het helemaal achter me laten en de exacte details ken ik ook niet meer. Ik was klaar om naar PSV te komen en had mijn koffers ook al gepakt, maar ineens kon ik niet meer naar Nederland omdat het toch niet rond was gekomen. Dit lag buiten mijn vermogens en daarom heb ik me er ook niet al te druk om gemaakt, maar vervelend was het wel. Nu wordt het tijd om mezelf te laten zien."

De komende maanden wil de verdediger eenzelfde pad gaan bewandelen als Noni Madueke. "PSV is een topstap voor mij, dat weet ik nu al. Ik ken ook het verhaal van Noni Madueke, die hier een stuk jonger is gekomen. Hij deed het hel goed en kon terug naar de Premier League. Ik ken hem niet persoonlijk, maar wel een aantal mensen die hem begeleiden. Zij waren heel positief over PSV. Ik merk dat de club echt een plan met me heeft."