Nieuws

Opvallende blessuregolf bij Real Madrid: Ancelotti beschikt over geen verdedigers

Opvallende blessuregolf bij Real Madrid: Ancelotti beschikt over geen verdedigers

10 februari - 15:06 Laatste update: 14:59

Real Madrid neemt het zaterdagavond als koploper op tegen naaste belager Girona. De stuntploeg zal de hopen op een overwinning en wordt daarbij geholpen door de opvallende personele problemen bij de thuisploeg. VoetbalNieuws vertelt je het opvallende probleem voor trainer Carlo Ancelotti.

Real Madrid is momenteel de koploper in Spanje met een voorsprong van twee punten op Girona. FC Barcelona is de nummer drie, maar zij staan al wel acht punten achter op de aartsrivaal uit Madrid. Zaterdag nemen de nummer één en twee het tegen elkaar op en dat moet Ancelotti doen zonder een fitte achterhoede.

Van welk probleem heeft Ancelotti tegen Girona last?

Vlak voor het treffen wordt duidelijk dat verdediger Antonio Rüdiger niet inzetbaar is. In de media duiken verschillende verhalen op aangezien het volgens sommige gaat om een hamstringblessure, maar andere schrijven over een dijbeenblessure. Wat het probleem ook precies is, Rüdiger is zaterdag niet van de partij. Opvallend, aangezien dat betekent dat iedere centrale verdediger van Real nu geblesseerd is.

Eder Militao scheurde begin dit seizoen al zijn kruisband af en staat nog enkele maanden langs de kant. De Braziliaan werd vervangen door David Alaba, maar ook hij zit in de lappenmand. De Oostenrijker liep eveneens een zware knieblessure op waardoor zijn seizoen er op zit. Nacho Fernández zal ook niet mee kunnen doen. Zijn blessure is nog maar van korte duur, maar de wedstrijd tegen Girona komt te snel voor hem.

In de wintertransferperiode koos Real er, ondanks het feit dat de meeste blessures toen al duidelijk waren, niet voor om een versterking te halen. Tegen Girona zullen heirdoor naar alle waarschijnlijkheid rechtsachter Dani Carvajal en middenvelder Aurélien Tchouaméni het centrum gaan vormen.