Breaking news

'De Jong mogelijk weg bij Barça, vertrek waarschijnlijker dan ooit'

'De Jong mogelijk weg bij Barça, vertrek waarschijnlijker dan ooit'

9 februari - 15:56

Frenkie de Jong staat mogelijk voor zijn laatste maanden bij FC Barcelona. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Relevo is een vertrek 'waarschijnlijker dan ooit'. 

Eerder was De Jong in 2022 al dicht bij een vertrek uit Catalonië. Destijds was het Manchester United dat de Nederlander voor zo'n honderd miljoen euro wilde overnemen. Waar de middenvelder toen hoe dan ook bij Barça wilde blijven, lijkt de situatie nu 'compleet anders' te zijn. De rechtspoot zou namelijk ontevreden zijn over de stand van zaken bij de club. 

De Jong is van mening dat de beloftes die hem in 2019 zijn gemaakt niet zijn waargemaakt. Door de financiële problemen en slechte sportieve prestaties heeft Barça geen gooi kunnen doen naar de Champions League. Relevo meldt nu dat de Nederlander deze zomer 'de favoriet' is om te vertrekken uit Catalonië. 

De Jong speelde tot dusver 205 wedstrijden voor de Catalanen. Hierin maakte hij zestien doelpunten en was hij 21 maal aangever. Zijn hoogtepunt met de club bereikte hij afgelopen zomer, toen Barça kampioen van Spanje werd.