Opstellingen

Elf van Feyenoord: Slot grijpt terug naar bekervariant waarmee PSV werd verslagen

Elf van Feyenoord: Slot grijpt terug naar bekervariant waarmee PSV werd verslagen

7 februari - 19:52 Laatste update: 19:53

Feyenoord speelt woensdagavond met Bart Nieuwkoop op rechtsbuiten tegen AZ. De verdediger, die tegen PSV ook al vanaf die positie mocht starten, neemt de plaats in van Ramiz Zerrouki die afgelopen zondag nog wel op het formulier stond in Alkmaar.

Dat Slot voor Nieuwkoop kiest komt ergens als een verrassing, maar ergens ook weer niet. De oefenmeester deed deze zet ook al in de achtste finale van de beker waarin PSV werd verslagen. Afgelopen zondag mocht Nieuwkoop echter niet opdraven in Alkmaar, maar kreeg Zerrouki de voorkeur waardoor Calvin Stengs naar rechts schoof. Stengs speelt vanavond weer vanaf zijn vertrouwde nummer tien positie.

Timon Wellenreuther vervangt Justin Bijlow. De doelman raakte zondag geblesseerd aan de kuit en ligt er naar verwachting zo'n acht weken uit. Luka Ivanusec en Yankuba Minteh moeten genoegen nemen met een plaats op de bank.

Er is ook nog een verrassende naam in de selectie van Feyenoord woensdagavond. Givairo Read, een achttienjarige jeugdspeler die ook deel uitmaakt van het Youth League-team, maakt zijn debuut in de wedstrijdselectie van de hoofdmacht. Read is een verdediger die zowel rechts centraal als op rechtsback uit de voeten kan.

De opstelling van Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Nieuwkoop, Gimenez, Paixao.