Nieuws

'Van 't Schip staat vermoedelijk open voor een langer verblijf als  Ajax-trainer'

'Van 't Schip staat vermoedelijk open voor een langer verblijf als Ajax-trainer'

6 februari - 08:05 Laatste update: 12:29

John van ’t Schip lijkt open te staan voor een langer verblijf als trainer van Ajax, aldus het Algemeen Dagblad. De Amsterdamse club is van plan om volgend seizoen een nieuwe trainer aan te stellen, klinkt het in de podcast van het medium.

Verandering in het gedrag van Van ’t Schip

Volgens het medium is er de laatste weken een verschil te zien in het gedrag van Van ’t Schip. Na afloop van het duel tegen PSV kreeg de trainer een vraag over zijn toekomst en ging daar niet op in. "Als hij er nu nog steeds net zo in stond, had hij deze vraag gewoon beantwoordt en gezegd dat het geen thema is. Dat hij het open laat geeft mij aan dat hij dolgraag nog een seizoen bij Ajax wil blijven als trainer", meent het AD

Wat zijn de plannen van Ajax?

Ajax is volgens de krant nog steeds voornemens om volgend seizoen een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. Van ’t Schip kan het de leiding wel lastig maken door goede prestaties. Mocht de oefenmeester derde worden en zo Ajax aan Champions League-ticket helpt dan wordt hij automatisch een serieuze kandidaat, klinkt het.

Waarom geeft Ajax geen uitsluitsel over het trainerschap?

Of Van 't Schip ook komend seizoen aan het roer zal staan, moet in de komende tijd gaan blijken. "Er komt eerst een nieuwe technisch directeur die er zijn ei over zal leggen. De vraag of Van 't Schip na dit seizoen trainer blijft bij Ajax wordt pas over een paar maanden beantwoord."