Nieuws

'Ajax stopt geen energie meer in middenvelder, vertrek nu of in de zomer'

'Ajax stopt geen energie meer in middenvelder, vertrek nu of in de zomer'

31 januari - 15:41

Gabriel Misehouy mag vertrekken bij Ajax. Volgens Voetbal International stoppen de Amsterdammers geen energie meer in de achttienjarige middenvelder, die niet meer welkom is bij zowel het eerste elftal als Jong Ajax.

Dat komt door de contractsituatie van Misehouy. Ajax trachtte maandenlang tevergeefs om zijn contract te verlengen, want dat loopt in 2024 af. De speler eist meer perspectief, terwijl Ajax zou stuiten op onaanvaardbare en steeds veranderende eisen. Na lang over en weer te hebben gesproken, zou het technische management nu hebben besloten om de stekker eruit te trekken.

Dat betekent dat een contractverlenging van Misehouy bij Ajax van de baan is én dat hij de rest van het seizoen niet meer in actie komt voor welk Amsterdams elftal dan ook. Clubs zouden hem deze winter nog kunnen overnemen, maar wanneer dat niet gebeurt, vertrekt hij komende zomer transfervrij uit de Johan Cruijff Arena. Ajax krijgt in ieder geval wel een opleidings- en solidariteitsvergoeding voor hem.

'Mensen bij Ajax zijn ervan overtuigd dat Misehouy door had gewild bij Ajax, maar dat de speler beïnvloed is door zijn entourage en mede daarom andere keuzes gemaakt heeft', besluit VI.