Nieuws

Dit gebeurde er met Etienne Vaessen na zijn horrorbotsing met Brian Brobbey

Dit gebeurde er met Etienne Vaessen na zijn horrorbotsing met Brian Brobbey

2 januari - 06:41 Laatste update: 06:44

Op 30 september van vorig jaar werd Etienne Vaessen landelijk nieuws vanwege zijn botsing met Brian Brobbey. De doelman van RKC Waalwijk kreeg de knie van de Ajax-spits hard tegen zijn hoofd en had de maanden daarop veel last van zijn revalidatie. Wat gebeurde er precies met de sluitpost na het incident? VoetbalNieuws duikt in het herstelproces van de keeper. 

Vaessen bleef op 30 september roerloos op het veld liggen en men had direct door dat het niet goed zat. De doelman was bewusteloos en werd lang op het veld behandeld. Vervolgens werd de wedstrijd direct gestaakt en later in het jaar afgewerkt. In gesprek met De Telegraaf blikt Vaessen op 2 januari terug. "Ik ga tegenwoordig wel anders van huis. Je hebt nu toch het idee dat er altijd iets kan gebeuren. Sinds het is gebeurd, stuur ik voor elke wedstrijd een berichtje naar mijn vriendin Alexandra dat ik van haar houd. Dat is wel echt veranderd in mijn voorbereiding op de wedstrijd."

De doelman had nog lange tijd last van symptomen na de botsing. "Ik heb drie weken last gehad van hoofdpijn en van prikkels. Daarna heb ik fysiek geen gevolgen meer gemerkt, maar ik had mentaal wel last. Zo had ik het idee dat mensen anders naar me keken. Ik vond het bijvoorbeeld moeilijk om naar de school van mijn zoontje Zian te gaan, omdat ik geen zin had in al die vragen de hele tijd."

Vaessen ging er na het incident even tussenuit om zijn hoofd te legen, maar dat hielp niet volledig. "Door die week in Zeeland heb ik beter afstand kunnen nemen van alles wat er was gebeurd, maar ik had nog wel last van dromen. Ik weet hoe dat is gekomen. Ik had ’s avonds voordat ik naar bed ging op mijn telefoon gezeten en toen was ik een foto tegengekomen van het moment dat de dokter me aan het reanimeren was. Zo’n beeld blijft hangen als je gaat slapen. Daar ging ik de hele tijd over dromen. Eerst dacht ik: Die dromen en nare gedachtes gaan wel weer weg. Maar het ging maar niet weg. Toen heb ik tegen de keeperstrainer gezegd dat ik slecht sliep en die heeft de mental coach erbij gehaald."