Nieuws

Van Nistelrooij blikt terug op turbulente PSV-periode: 'Ik voelde te weinig steun'

Van Nistelrooij blikt terug op turbulente PSV-periode: 'Ik voelde te weinig steun'

23-12-2023 16:45

Ruud van Nistelrooij heeft te weinig steun gevoeld bij PSV, zo vertelt hij in gesprek met De Volkskrant. De voormalig trainer van de Eindhovenaren blikt voor het eerst terug op de turbulente periode aan het eind van het vorige seizoen.

"Ik heb duidelijk te weinig steun gevoeld", begint Van Nistelrooij terugblikkend op die periode. "Dat gevoel heb ik thuis besproken met Leontien en de kinderen. Gesproken met mijn broer, met een vriend, met zaakwaarnemer Rodger Linse, met mentor Guus Hiddink. Iedereen was het met me eens. Uiteindelijk kon ik niet verder, op deze manier."

Het woord 'draagvlak' heeft Van Nistelrooij destijds laten nadenken. "Het mooie in de afwikkeling was een zin in het persbericht. Daar stond iets in over draagvlak. Ik zette het concept in de groepsapp van het gezin. Mijn dochter stuurde: pap, je voelt geen draagvlak omdat je steun mist. Volgens mij moet daar het woord support in, of steun. Zij begreep mij perfect."

Ondanks het vervelende eind gunt Van Nistelrooij PSV de wereld. "Ik had graag die stappen met PSV willen meemaken. Maar ik ben heel trots op wat we hebben bereikt. En ik ben gewoon blij dat Peter (Bosz, de huidige trainer, red.) het geweldig doet, dat hij heeft kunnen doorbouwen op het fundament, met de aankopen. Ik was al in een traject over nieuwe spelers. In maart, april is met Stewart al gesproken over Dest, Lang en Pepi. Peter levert fantastisch werk, met honderd procent resultaat", besluit hij.