Exclusive

Wie is Tristan Gooijer, het Ajax-talent dat mocht debuteren tegen AEK Athene?

Wie is Tristan Gooijer, het Ajax-talent dat mocht debuteren tegen AEK Athene?

15-12-2023 00:00

Tristan Gooijer heeft tegen AEK Athene in de Europa League zijn debuut voor Ajax mogen maken. De verdediger kwam in het veld voor Devyne Rensch. Wie is dit talent? VoetbalNieuws geeft je meer informatie!

Van Almere naar Amsterdam

Gooijer werd geboren op 2 september 2004 in Blaricum. Bij FC Almere en Forza Almere zette de verdediger zijn eerste stappen als voetballer, waarna hij in 2014 werd opgepikt door Almere City. Bij de kersverse Eredivisionist maakte Gooijer twee seizoenen lang indruk. Het was genoeg voor Ajax om hem in 2016 op te pikken bij de club uit Flevoland.

Ontwikkeling bij Ajax

Na vier jaar in de jeugd van Ajax ging het steeds beter met de ontwikkeling van Gooijer. Al op zijn vijftiende mocht Gooijer op 1 juli 2020 instromen bij Ajax O17 en één jaar later volgde de stap naar Ajax O18. Daarna stopte zijn ontwikkeling allesbehalve want na weer een jaar werd Gooijer al overgeheveld naar Jong Ajax. Sindsdien is de rechtsback annex centrale verdediger vast onderdeel van de selectie van Jong.

Debuut in Ajax 1

Inmiddels speelt de back al meer dan een jaar voor de beloftenploeg van Ajax en tegen AEK Athene mocht de verdediger zijn debuut maken in Ajax 1. In het Europa League-duel met de Grieken verving Gooijer Devyne Rensch, die met een hoofdblessure naar de kant moest.