Wedstrijdverslag

Definitief geen overwintering voor PSV-talenten: Arsenal te sterk in Youth League

Definitief geen overwintering voor PSV-talenten: Arsenal te sterk in Youth League

12-12-2023 16:00

Het Youth League-elftal van PSV ligt uit het toernooi. De Eindhovense talenten gingen dinsdagmiddag met 1-2 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Arsenal en dat betekent dat ze derde zijn geworden in de groep.

Voorafgaand aan het duel keek PSV met twee punten verschil tegen nummer twee Sevilla aan. De Spaanse talenten moesten verliezen van koploper RC Lens en dat gebeurde. De Fransen waren met 1-0 te sterk en dat gaf de Brabanders de kans om nog door te gaan.

Arsenal stond met slechts één punt laatste in de groep, maar kwam al snel op voorsprong via Coizer-Dubbery. Vlak voor rust trok PSV de stand weer gelijk via een kopbal van Jesper Uneken, maar diezelfde Coizer-Dubbery zorgde ervoor dat de Eindhovenaren weer opnieuw konden beginnen. In de slotfase viel ook nog de 1-3 en daarmee is het doek voor de PSV-talenten definitief gevallen.

Vanavond mag de hoofdmacht van PSV laten zien hoe het wel moet. Om 21.00 komt het Arsenal van Mikel Arteta op bezoek in het Philips Stadion. Veel staat er niet meer op het spel: beide clubs hebben de knock-out fase van de Champions League al bereikt.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.