Noslin schiet Fortuna Sittard richting play-off-plekken ten koste van RKC

10-12-2023 16:25 Laatste update: 16:25

Fortuna Sittard heeft in de laatste minuten afgerekend met RKC Waalwijk. Tijjani Noslin was de gevierde man bij de Limburgers, hij maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Enkele dagen na het uitgespeelde restant van het duel tussen RKC en Ajax mochten de Waalwijkers op bezoek bij Fortuna. De Limburgers wonnen de laatste thuiswedstrijd vrij gemakkelijk van Vitesse (3-1) en werd er een lastige klus verwacht voor de ploeg van Henk Fraser.

In de eerste helft waren de kansen vrij spaarzaam. Uitblinker Alen Hallilovic liet een paar keer zijn klasse zien met mooie acties en dito passes, maar heel gevaarlijk werd Fortuna daar niet uit. Na de rust was het RKC dat brutaal voor de dag kwam. Michiel Kramer kopte rakelings naast het Fortunese doel.

Het venijn zat hem deze wedstrijd in de staart. Lang leek het erop dat het een bloedeloze 0-0 zou worden, maar Noslin kopte in minuut 87 de winnende treffer tegen de touwen. Dat zorgt ervoor dat de Brabanders net boven de degradatiestreep blijven en dat Fortuna naar plek negen in de Eredivisie klimt.