Joan Laporta geeft aan torenhoge ambities te hebben met Barcelona

Laporta vol vertrouwen: 'Iedereen weet dat Barça favoriet is om de CL te winnen'

9 december 2023 om 13:30

Joan Laporta heeft op zaterdag een aantal verassende uitspraken gedaan. De president van Barcelona gaat bij Spaans medium MARCA in op mogelijke acties op de transfermarkt en spreekt zich uit over de ambitie van de club uit Catalonië

In Barcelona gaat het veelal om de twee gehuurde Portugezen João Cancelo en João Félix. De spelers voetballen naar behoren, waardoor Laporta een langer verblijf niet uitsluit. "We zijn geïnteresseerd dat ze bij Barça blijven. We zijn van plan deze onderhandelingen op korte termijn aan te gaan", vertelt de president. "We hebben een mooie vriendschap met Atlético Madrid en Manchester City."

Het hoofddoel van Barcelona voor dit seizoen is het winnen van LaLiga en dit steekt Laporta niet onder stoelen of banken. "Ik ben ervan overtuigd dat we dit zullen bereiken doordat we bijna alle geblesseerde spelers weer terug hebben. Zoals tegen Atlético Madrid te zien was, controleren we de wedstrijden en wanneer we balbezit hebben wordt het voor de tegenstander onmogelijk ons te verslaan", vertelt de president verzekert.

Wat de Champions League betreft, verzekert Laporta dat wanneer ze alle spelers beschikbaar hebben, ze een van de kandidaten zullen zijn om de cup met de grote oren te winnen. "Ik denk dat iedereen weet dat Barça de favoriet zal zijn om de Champions League te winnen", besluit hij.