Nieuws

'Bij PSV is de honger zichtbaar, het draait en dus zal ook AZ ook niet toeslaan'

'Bij PSV is de honger zichtbaar, het draait en dus zal ook AZ ook niet toeslaan'

09-12-2023 11:14

Wim Kieft heeft het aankoopbeleid van PSV geprezen. In zijn column bij De Telegraaf vergelijkt de oud-voetballer de selectie van de Eindhovenaren met die van Feyenoord en sprak al over een luxeprobleem. Volgens Kieft heeft PSV 'prima ingekocht', maar zijn er nog twee zwakke schakels aan te wijzen.

'Wel kan je vaststellen dat PSV prima heeft ingekocht en spelers heeft opgehaald die passen bij de speelwijze die Bosz voorstaat', meent Kieft. 'Aanvankelijk dacht je dat hij de problemen over zich zou afroepen door Hirving Lozano naar PSV te halen, terwijl de club al goed bezet was met Noa Lang en Johan Bakayoko op de flanken. Maar zie, tegen Feyenoord en Heerenveen miste Bosz zowel Lang als Lozano. Het laat zich echter nauwelijks voelen, omdat Bakayoko en Ismael Saibari alles verbloemen met hun prima spel'.

Het tweetal is samen met een aantal teamgenoten precies in het plaatje waar Bosz volgens Kieft naar op zoek was. 'Zij passen evenals Guus Til, Joey Veerman, Jerdy Schouten en Olivier Boscagli naadloos in het offensieve systeem van Bosz. Zo’n Til scoort af en toe, maar tegelijkertijd loopt hij zich een slag in de rondte en is in de speelwijze van Bosz heel belangrijk in het druk zetten', ziet de oud-voetballer. 'Daar roemde Arne Slot hem trouwens ook om toen Til bij Feyenoord speelde in het seizoen van de finale van de Conference League. Die eigenschap is de reden dat Til de Amerikaan Malik Tillman veelal op de bank houdt. Die is te flegmatiek voor de rol van Til en kan niet brengen wat Bosz van hem eist.'

Gepaard met de complimenten voor de selectie van PSV, zijn er volgens Kieft nog wel twee zwakke schakels. De oud-voetballer wijst daarmee naar de verdediging, waar André Ramalho en met name Walter Benitez het krijgt te verduren. 'De keeper is geen puntenpakker en maakt te veel foutjes. Neemt niet weg dat PSV op weg is het record van PSV uit 1987 met zeventien overwinningen op rij vanaf het begin van de competitie te gaan verbeteren.' Voor PSV wacht er deze seizoenshelft nog een uitwedstrijd tegen AZ, waar na de jaarwisseling ontmoetingen met Excelsior, FC Utrecht en Almere City wachten. 'Bij PSV is de honger zichtbaar, het draait en dus zal ook AZ de ploeg van Bosz geen punten afhandig maken', sluit Kieft af.