Nieuws

Ajax-talent spreekt van 'onbeschrijfelijk' gevoel: 'Doel is aanhaken bij eerste'

Ajax-talent spreekt van 'onbeschrijfelijk' gevoel: 'Doel is aanhaken bij eerste'

05-12-2023 19:48

Jaydon Banel is nog altijd als een kind zo blij dat hij zijn debuut heeft mogen maken voor Ajax. De aanvaller maakte afgelopen week zowel in de Europa League als in de Eredivisie zijn debuut voor de Amsterdammers. Banel heeft nu een duidelijk doel voor ogen. 

"Het is onbeschrijfelijk", steekt Banel van wal over zijn debuut tegen Olympique Marseille (4-3) en NEC (1-2) tegenover de clubkanalen van Ajax. "Mijn debuut in Europa en de Eredivisie: het was een fantastisch gevoel. Ik was niet zenuwachtig. Ik voelde het al een beetje aankomen toen ik op de bank zat. Ik dacht al: het kan zomaar gebeuren, dus wees er voorbereid op."

"Een jongensdroom, waar ik van kleins af aan naar uitkeek", vervolgt Banel. "Ik heb er onwijs hard voor gewerkt, dus ik denk dat ik trots mag zijn op mezelf. De volgende stap is de Arena, dan gaat het pas beginnen. Dan voel je hoe de fans achter je staan.''

Banel hoopt dat zijn debuten het begin zijn van iets moois. "Mijn volgende doel is om aan te haken bij het eerste elftal. Vanuit daar wil ik mijn stempel drukken en dan moet de trainer beslissingen gaan maken."

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!

(edited)