Wedstrijdverslag

Slecht voorbeeld van PSV Onder 19: ploeg verliest in Youth League van Sevilla

Slecht voorbeeld van PSV Onder 19: ploeg verliest in Youth League van Sevilla

29-11-2023 16:06 Laatste update: 16:09

Het is PSV Onder 19 niet gelukt om een goed voorbeeld te geven aan het eerste elftal. Het jeugdteam verloor woensdagmiddag in de Youth League met 1-0 van de leeftijdsgenoten van Sevilla. Daardoor moet het nog hard aan de bak om de volgende ronde te bereiken.

PSV stond er bij het begin van het duel goed voor in poule B. De Eindhovenaren bezaten namelijk de tweede plaats en konden zich bij een zege kwalificeren voor de knock-outfase, maar dat lukte dus niet. Na een kwartier was het uit de eerste kans voor de thuisploeg raak. Bakary Sow kopte de bal na een scherpe voorzet vanaf links in het net.

Aan de andere kant kwam de ploeg van trainer Vincent Heilmann slechts sporadisch tot kansen. Spits Jesper Uneken, de zoon van Twente-assistent Peter Uneken, was continu het mikpunt van overtredingen, duwtjes en andere onvriendelijkheden. De eerste grote kans van PSV was wel voor hem. De 19-jarige aanvaller stuitte echter op een verdediger, waarna de bal in de rebound op de paal werd geplaatst door Emir Bars.

In een verder gelijk opgaande tweede helft kwamen er mogelijkheden over en weer en zocht PSV nadrukkelijk de 1-1, maar die viel helaas niet. Zodoende staat de ploeg op de derde plaats in de Youth League en moet het de laatste groepswedstrijd winnen van Arsenal om alsnog door te gaan.

Woensdagavond komt het eerste van PSV in actie. Om 18.45 uur staat het duel in de Champions League met Sevilla op de rol. VoetbalNieuws zal via Langs de Lijn live verslag doen. Daarvoor verwijzen we je graag naar dit blog.