Nieuws

Feyenoord-talent denkt niet aan verhuur: 'Uiteindelijk kans benutten'

Feyenoord-talent denkt niet aan verhuur: 'Uiteindelijk kans benutten'

27-11-2023 10:25 Laatste update: 10:25

Gjivai Zechiël is geduldig op zijn kans en denkt momenteel niet aan een vertrek op huurbasis bij Feyenoord. Het talent beleeft dit jaar zijn doorbraak in De Kuip. In augustus maakte middenvelder zijn debuut voor Feyenoord, waarna hij nog een keer in actie kwam. In gesprek met Rijnmond gaat Zechiël in op zijn ontwikkeling.

Op 27 augustus mocht Zechiël tegen Almere City (6-1) invallen en maakte zo zijn debuut voor de club waar hij sinds 2020 het shirt van draagt. Drie jaar geleden nam Feyenoord de middenvelder transfervrij over van stadsgenoot Sparta. In Rotterdam-Zuid maakt Zechiël zijn doorbraak mee en speelde na zijn debuut nog een keer voor het eerste van Feyenoord, waar hij zijn overige wedstrijden in de jeugdcompetities speelt. Zechiël kijkt vol vertrouwen naar zijn toekomst. "Honderd procent. En ik denk dat de club daar ook vertrouwen in heeft. Ik moet gewoon op deze manier door blijven gaan, fanatiek blijven en vol energie."

Thuis tegen SC Heerenveen (6-1) mocht Zechiël wederom invallen, maar wacht sindsdien op meer minuten in het eerste. "Het liefst doe je natuurlijk ook mee in de Champions League en laat je jezelf zien op het hoogste niveau, maar die kans gaat wel komen. Daar heb ik alle vertrouwen in." Met Feyenoord Onder 19 speelt Zechiël wel in de Youth League, waarin hij in vier wedstrijd twee assists leverde.

Zechiël denkt niet na over een tijdelijk vertrek bij Feyenoord. "Ik denk op dit moment eerlijk gezegd niet aan verhuur. Ik ben op dit moment nog steeds speler van Feyenoord en ik ben jong", aldus de negentienjarige middenvelder. "Ik moet niet ongeduldig worden en gelijk denken: ik speel niet, dus ik moet verhuurd worden. Nee. Als ik kijk naar de jongens die zijn doorgebroken, dan denk ik dat het gewoon kan. Als uiteindelijk de kans komt bij Feyenoord, dan ga ik die kans gewoon optimaal benutten."