Breaking news

Officieel: Darwin Núñez verkast voor recordbedrag naar Liverpool

Officieel: Darwin Núñez verkast voor recordbedrag naar Liverpool

14-06-2022 20:08 Laatste update: 20:15

Officieel: Darwin Núñez verruilt Benfica voor Liverpool. De Uruguayaanse spits stond al een langere periode hoog op het wensenlijstje van de Britse grootmacht en komt voor een bedrag van maximaal 100 miljoen euro naar de Premier League.

Núñez wordt naar alle waarschijnlijkheid de recordaankoop van The Reds. De Britse grootmacht betaalt liefst 75 miljoen euro en 25 miljoen euro aan mogelijke bonussen voor de spits. Voorheen was die titel toebedeeld aan Virgil van Dijk. De Oranje-aanvoerder kwam in 2017 voor 84 miljoen euro over van Southampton.

De Uruguayaanse aanvalsleider tekent op Anfield een contract voor zes seizoenen. Het Manchester United van Erik ten Hag had ook interesse in de 22-jarige spits, maar Núñez maakte uiteindelijk de keuze voor Liverpool. Hij treedt hiermee in de voetsporen van landgenoot Luis Suárez, die in januari Ajax verruilde voor The Reds.

Núñez speelde in totaal twee seizoenen voor Benfica. Daarin kwam de spits tot 84 duels en daarin scoorde hij 47 keer. In Nederland kennen we hem het beste als Ajax-beul. De Uruguayaan knikkerde de Amsterdammers met een rake kopbal uit de Champions League.